Jednodnevni izlet u Ovčarsko Kablarsku klisuru

Posle burno provedene noći u Guči dobro će Vam doći predah i odmor u predivnoj prirodi koja još uvek nije narušena ljudskim faktorom.


Nalazi se u centralnom delu Srbije, gde je reka Zapadna Morava između planina Ovčar i Kablar usekla klisuru impozantnih razmeraU senkama šuma, na obali reke, na malim zaravnima i priljubljeni uz stene krije se 11 srednjovekovnih manastira, jedinstvenih po mestu u kome se nalaze i vremenu kada su nastali. Na levoj strani Zapadne Morave nalaze se Blagoveštenje, Ilinje, Savinje, Nikolje, Uspenje i Jovanje, a na desnoj Sretenje, Trojica, Preobraženje, Vaznesenje i Vavedenje. U klisuri je smeštena i Ovčar Banja.psle burno provedene noći u Guči dobro će Vam doći predah i odmor u predivnoj prirodi koja još uvek nije narušena ljudskim faktorom.

Program izleta:
Polazak iz Guče u 8,oo h, udobnim turističkim autobusom.
Dolazak u Ovčar Banju oko 8,45 h, obilazak (u pratnji turističkog vodiča ) same varošice, poseta manastirima Preobraženje, Vavedenje, Vaznesenje, Nikolje. Vožnja na splavu kanjonom Zapadne Morave. Ručak u restoranu  “Dom”( jelovnik je  unapred dogovoren po Vašoj želji ), smešten na samoj obali reke. Mogučnost posete Wellness center ili otvorenom bazenu za kupanje sa termalnom vodom.Vreme za individualan provod u trajanju od dva sata.
Pojazak u Guču u 17,00 h.

Dolazak u Guču u 17,45.


U cenu je uračunato:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Ulaznica u Nacionalni park
  • Ručak u restoranu „Dom“
  • Vožnja splavom
  • Organizacija

U cenu nisu uračunati individualni troskovi

Smeštaj Guča 2019.

Accommodation Guca 2019.

Guca festival 2019.